Potpisani ugovori sa 34 ekološka udruženja

Predstavnici 34 udruženja koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okoline zbog dodjele sredstava iz Programa raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2015. godinu danas su potpisali ugovore.

Riječ je o udruženjima registrovanim na području Tuzlanskog kantona, kao i udruženjima koja su registrovana u skladu sa zakonom na entitetskom ili državnom nivou čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okolice, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okoline radi dodjele sredstava u ukupnom iznosu od 79.020,00 KM.
Projekti obuhvataju širok dijapazon oblasti a među njima su uređenje javnih površina, izletišta te izvorišta, čišćenje otpada i uređenje putnih komunikacija kao i zelenih površina te poribljavanje vodotoka.
Javni konkurs za dodjelu sredstava udruženjima čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okoliša objavljen je sredinom avgusta 2015. godine. Pristiglo je ukupno 46 prijava od čega 12 nije imalo potpunu dokumentaciju. Projekti su bodovani na na osnovu kriterija iz javnog konkursa, na osnovu čega je odlučeno da se dodijele sredstava u ukupnom iznosu od 79.020,00 KM.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*