Izgradnja novih dionica na Koridoru 5c: Ponuđači iz BiH, Hrvatske, Italije, Austrije,Turske, Francuske…

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar otvorilo je ponude za izgradnju i pružanje usluga nadzora nad izgradnjom za tri poddionice autoceste na Koridoru 5c.

Riječ je o dionici Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 1: petlja Počitelj-most Počitelj, zatim dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 2: most Počitelj-Zvirovići i dionica Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica.

Rok za dostavljanje ponuda je istekao jučer, a ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići, LOT 1: petlja Počitelj-most Počitelj predale su tri firme i tri konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Italije, Austrije i Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići, LOT 2: most Počitelj-Zvirovići predale su tri firme i dva konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Austrije, Italije i Turske.

Ponude za pružanje usluga nadzora nad izgradnjom spomenutih lotova predale su dvije kompanije iz Francuske i Španije.

Za izgradnju dionice Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica ponude su predale tri firme i dva konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Austrije, Turske, Azerbejdžana i Grčke.

Također, prije nekoliko dana otvorene su i ponude za pružanje usluga nadzora nad izgradnjom dionice Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica, a ponude su predala dva konzorcija, u kojima se nalaze četiri firme iz BiH, Francuske i Slovenije.

(Faktor.ba/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*