Čavara predstavio kandidate SBB za ministre u Vladi FBiH

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sastao se  prije vanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, sa četiri kandidate za ministre u Vladi FBiH. U 16 sati vanredna sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi trebala biti potvrđena odluka o imenovanju novih ministara.

Marinko Čavara je izrazio adovoljstvo da je nakon nekoliko mjeseci problema u funkcioniranju Vlade FBiH na pragu rješenje.

Prilikom predstavljanja ministara, novinarima je kazao da su razgovarali o onome što slijedi u predstojećem radu.

– Novoimenovani ministri će dijeliti odgovornost s dosadašnjim članovima Vlade, imajući u vidu neophodne reforme koje trebamo provesti kroz Reformsku agendu i osigurati da se svi u FBiH bolje osjećaju, da imaju više povjerenja u pravnu državu i da im se osigura bolji život u Federaciji – istakao je Čavara.

Podsjetio je da je obavio konsultacije s premijerom FBiH Fadilom Novalićem te da su saglasnost dali i potpredsjednici Federacije.

– Svi su uvjeti stečeni da Zastupnički dom na vanrednoj sjedinici potvrdi odluku o imenovanju – rekao je.

Podsjećamo, za nove ministre predloženi su Edita Đapo, Zlatan Vujanović, Nermin Džindić i Vesko Drljača.
Đapo je predložena za ministricu okoline i turizma, Vujanović za ministra trgovine, Džindić za ministra energije, rudarstva i industrije i Drljača za ministra rada i socijalne politike.

Dunović i Mahmutbegović saglasni s izborom novih ministara

Potpredsjednici  Federacije BiH Milan Dunović i Melika Mahmutbegović dali  pismenu saglasnost za imenovanje novih ministara u Vladi Federacije BiH koje je predložio Savez za bolju budućnost BiH.

U kabinetu predsjednika FBiH Marinka Čavare potvrđeno je   je saglasnost na imenovanje novih ministara u Vladi dala i Melika Mahmutbegović, potpredsjednica FBiH.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara izjavio je da očekuje da će Predstavnički dom Parlamenta FBiH u 16 sati održati vanrednu sjednicu na kojoj bi trebala biti potvrđena odluka o imenovanju novih ministara u Vladu FBiH.

Podsjetio je da su SBB i SDA dogovorili saradnju u funkcioniranju izvršne vlasti i parlamentarne većine u FBiH i da bi danas, u dogovorima s ostalim koalicionim partnerima, ta procedura trebala biti okončana.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*