Beograd: Optužnica za Srebrenicu vraćena na dopunu

Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu vratilo je Tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu u slučaju “Srebrenica”, koja je podignuta protiv osam bivših pripadnika Centra za obuku “Jahorina” iz Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kazneno izvanpretresno vijeće naložilo je Tužilaštvu za ratne zločine da u roku tri dana donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, kako bi se ispitala osnovanost optužnice.

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je 10. septembra optužnicu protiv Nedeljka Milidragovića, Alekse Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Bore Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Njih se sumnjiči da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru Kravice 14. jula 1995. godine ubili više stotina Bošnjaka, navodi Tanjug.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru Kravice do sada je identificirano više od hiljadu 300 civila, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1, Glogova 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*