USAID-ova kampanja – “Vremenska kapsula: narednih 20 godina”

Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID) danas će u Sarajevu predstaviti kampanju pod nazivom “Vremenska kapsula: narednih 20 godina”.

Kampanjom “Vremenske kapsule” podstiču se građani, posebno mladi, da ne razmišljaju samo o svojoj budućnosti, nego da zabilježe i svoje vizije za narednih 20 godina i zahtijevaju promjene neophodne za razvoj i kreiranje tolerantnije, prosperitetne zemlje.

Tim povodom, novi direktor misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Peter Duffy prezentovat će USAID-ovu viziju bolje budućnosti BiH te istaći daljnju opredijeljenost USAID-a da u partnerstvu s građanima BiH radi na postizanju tih ciljeva, “a te će poruke biti ubačene i zapečaćene u USAID-ovu vremensku kapsulu”.

Medijima će se, istovremeno, obratiti mladi iz nevladinih organizacija, KULT i Sportske igre mladih te roditelji djece s poteškoćama u razvoju iz udruženja “Dajte nam šansu”. Oni će iznijeti svoje razloge za učestvovanje u kampanji te sažetak svojih poruka za budućnost BiH, koje će također biti zapečaćene u vremenske kapsule tih odruženja.

Stotinu vremenskih kapsula je već u rukama mladih i marginalizovanih grupa širom zemlje. Pored njih, velika tzv. “Alfa” vremenska kapsula trenutno putuje kroz veće gradove BiH kako bi primila poruke svih građana.

Također, građani mogu ostaviti svoje poruke u vremensku kapsulu putem aplikacije na web stranici www.vremenskakapsula.ba.

Sve vremenske kapsule bit će zapečaćene te 21. novembra predate na čuvanje Zemaljskom muzeju do 2035. godine, kada će ponovo biti otvorene.

Nakon oficijelnog dijela pres-konferencije na kojoj će biti predstavljena nova kampanja, novinari će biti u prilici da ostave svoje poruke za budućnost BiH, saopćeno je iz USAID-ove misije u BiH.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*