Podrška stranim ulagačima u Tuzli

Gradonačelnik Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, predstavnika Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla juče je održao  sastanak sa predstavnicima kompanije Elsta Mosdorfer Bosnia. Članovi uprave austrijske kompanije, koja uspješno djeluje u našem gradu, Christoph Kauer i Edin Gaštan, prezentirali su poslovne aktivnosti, planove za proširenje poslovanja i ulaganja što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta  u Tuzli.

Obzirom na važnost novih investicija za Grad Tuzlu, na sastanku su razmotrene  mogućnosti podrške investitorima ali i doprinosu gradske administracije u realizaciji ove investicije.

Grad Tuzla želi inicirati korištenje raspoloživih resursa i potencijala sa ciljem izgradnje i aktiviranja proizvodnih procesa, otvaranje poslovnih zona, te privlačenje domaćih i stranih ulagača, koji će investirati u izgradnju novih proizvodnih pogona i otvaranje novih radnih mjesta. Sa menadžmentom ove kompanije usaglašene su aktivnosti oko rješavanja problematike preduzeća u poslovanju te su prezentirane mogućnosti za ulaganje u budućoj Poslovnoj zoni Kreka-sjever u Tuzli.

Preduzeće Elsta Mosdorfer Bosnia bavi se proizvodnjom elektro – razvodnih ormarića i drugih proizvoda vezanih za elektro industriju, i uglavnom je cjelokupna proizvodnja u Tuzli izvozno orijentisana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.