Ruska tragedija: Ostaci aviona, prtljaga…

Ruski istražitelji su stigli na mjesto pada ruskog putničkog aviona, a sa njima i ekipa TV Raša tudej koja je sa zemlje snimila ostatke Erbasove letelice.

Svih 224 putnika i članova posade aviona ruske kompanije Kolavia poginulo je u subotu, kada se Erbas A320-200 srušio na Sinajskom poluostrvu u Egiptu.

Na mjestu pada aviona istražitelji pokušavaju da pronađu tragove koji bi doveli do konačnog rješenja zagonetke o tome kako je i zašto letjelica poslije svega 23 minuta leta na putu iz Šarm el Šeika do Sankt Peterburga izgubila visinu i srušila se na teritoriji koju su donedavno držali islamistički ekstremisti.

Prtljag stradalih putnika, polomljeni mobilni telefoni, iskrivljeni i izgorjeli metal, dijelovi garderobe stradalih su jedino što je ostalo poslije ove teške nesreće.

Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov izjavio je danas da niko ne može da bude siguran u uzroke pada ruskog putničkog aviona u Egiptu, izvjestila je ruska agencija Interfaks.

“Niko ne može pouzdano da odgovori na pitanje o uzrocima pada, pošto je malo informacija prikupljeno”, rekao je Sokolov.

Činjenica da su dijelovi ruskog aviona koji se srušio u Sinaju rasuti na širem području ukazuje da se avion “erbas A321” raspao u vazduhu na velikoj visini, rekao je šef ruske Federalne agencije za aviosabraćaj (Rosavijacija) Aleksandar Neradko za TV kanal “Rusija 24”, prenio je Rojters.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*