Liga prvaka: Borba Reala i PSG-a za prvo mjesto u grupi A

Fudbaleri Real Madrida i Paris Saint Germaina nastavit će večeras borbu za prvo mjesto u Grupi A, poslije međusobnog remija u prošlom kolu Lige šampiona.

Obje ekipe imaju po sedam bodova, a večeras a će se sastati u Madridu, poslije nerješenog rezultata bez golova prije dvije sedmice u Parizu.

Malmö će u istoj grupi pokušati da održi korak i iskoristi eventualni poraz jedne od dvije vodeće ekipe i tako ostane u igri za plasman u osminu finala.

Švedski klub će igrati u Ukrajini protiv Shakhtara, koji će nakon poraza u Malmöa pokušati da se revanšira i dođe do prvog pozitivnog rezultata ove sezone u Ligi šampiona, pošto do sada nema učinak.

Njemački Wolfsburg će u Grupi B pokušati da napravi novi veliki korak ka narednoj fazi, iako će imati težak zadatak u Eindhovenu protiv PSV-a.

Iako je Wolfsburg prije dvije sedmice pobijedio na svom terenu sa 2:0, PSV će čekati priliku da eventualnom pobjedom dođe do šestog boda i tako bude ravnopravni konkurent čak i za prvo mjesto u grupi.

Wolfsburg ima šest bodova, dva više od Manchester Uniteda i CSKA Moskve, koji će u Engleskoj igrati međusobno nakon 1:1 u Rusiji.

Teško gostovanje imat će Atletico Madrid, koji će igrati protiv Astane u Kazahstanu. Atletico je u Španiji bio ubjedljiv i slavio 4:0, a u gostima će pokušati da dođe do devetog boda i tako riješi pitanje prolaska u osminu finala.

Šest bodova, koliko i Atletico, ima Benfica, koja će se u Lisabonu sastati sa Galatasarayom, željna revanša zbog poraza u Istanbulu.

Galatasaray poslije te pobjede ima četiri boda, dva manje od Atletica i Benfice i ima veliku ambiciju da još jednim trijumfom napravi značajan korak ka narednoj fazi.

Borussia Mönchengladbach će pokušati protiv Juventusa da zabilježi prvu pobjedu u Ligi šampiona, nakon što je poslije dva vezana poraza u prošlom kolu igrala nerješeno u Torinu.

Šansu za dalji prolaz imaju sve ekipe iz Grupe D, a Manchester City će u Sevilli probati da zabilježi i treću uzastopnu pobjedu u Ligi šampiona.

Sve današnje utakmice četvrtog kola Lige šampiona počet će u 20.45, osim duela Astana – Atletico koji će se igrati od 16.00.

(federalna.ba/Beta/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*