Press FK Sloboda:Preko Čelika do četvrtfinala Kupa BiH

U prostorijama SD Sloboda danas je održana konferencija za medije uoči još jednog veoma bitnog meča za Crveno – crne. Na stadionu Tušanj u uzvratnom susretu osmine finala Kupa BiH gostuje Čelik, a iz našeg tabora poručuju da je prvenstveni poraz od Sarajeva već zaboravljen i da se ekipa fokusira na stare rivale iz Zenice. Podsjetimo, prvi susret osmine finala Kupa BiH odigran na Bilinom polju okončan je bez pobjednika (1:1).

“Najbitnije u meču je da mi budemo pravi. Spremili smo se za ovakav tempo tijesnog rasporeda odigravanja utakmica i mogu reći da maksimalno spremni dočekujemo Čelik. Nakon Sarajeva ekipa je dobila dodatnu motivaciju i naši fudbaleri su spremni da svima pokažu zbog čega su tu gdje se trenutno nalazimo na prvenstvenoj tabeli i u kupu”, poručio je novinarima Nedim Omerović, prvi pomoćnik šefa struke Husrefa Musemića.

Omerović dodaje da između naše ekipe i Zeničana nema tajni, jer će sutrašnji meč biti treći međusobni duel ove sezone:

“Dobro se poznajemo sa Čelikom i u odnosu na prvi susret kupa znamo da oni ništa ne mijenjaju. Igraju sistem koji njima odgovara, a najopasniji pojedinac u njihovim redovima je Karić koji je jedan od najboljih napadača u ligi. Kup je sam po sebi kocka takmičenje, no sigurno je da mi nismo u situaciji da jurimo rezultat tako da u sutrašnjem meču očekujem jednu ‘partiju šaha’!”.

Naš sjajni čuvar mreže Kenan Pirić nije krio optimizam pred uzvrat sa Čelikom:

“Čelik jeste neugodan protivnik sa par kvalitetnih pojedinaca, ali mi smo bolja ekipa. To ćemo pokazati na terenu i mogu reći da smo spremni za prolazak dalje!”.

Na upit šta očekivati u slučaju penala, Pirić je kratko i jasno poručio: “Prolazimo!”.

Duel sa Čelikom propustiće već duže vremena povrijeđeni Mujić, dok je pod znakom pitanja nastup Stjepanovića. On je u nedjeljnom susretu sa Sarajevom istegnuo ložu. Povreda nije teže prirode, ali do sutra će se procijeniti hoće li konkurisati za utakmicu.

Podsjetimo, uzvratna utakmica osmine finala Kupa BiH sa Čelikom igra se sutra (srijeda, 04. Novembar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 13:30 sati.

(fk sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*