Dragan Marković: Sutra ćemo ginuti za svaku loptu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uvodnim susretima sa reprezentacijom Slovačke sutra u tuzlanskom Mejdanu u 20:15 sati otvara kvalifikacije za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Tuzli.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković izrazio je zadovoljstvo što reprezentacija ponovo igra u Tuzli, jer, kako tvrdi, na krilima utakmice sa Danskom rukometaši su dobili samopouzdanje za naredne utakmice.

“Respektujem sve ekipe i ne plašim se nijedne”, kazao je Marković dodavši da ekipa Slovačke ima kvalitetne igrače, posebo iz kluba Tatran Prešov, naglasivši da cijeni rukomet Slovačke.

“Ne krijemo da smo favoriti, igramo pred svojom publikom i ginut ćemo za svaku loptu na terenu”, rekao je Marković.

Zuhdija Korkarić, pomoćni trener rukometne reprezentacije BiH ocijenio je da je atmosfera u reprezentaciji veoma dobra, da su igrači spremni zdravstveno, te da ekipa nastupa u najjačem sastavu, dodavši da je ostao jedan do dva treninga do utakmice.

Prema njegovim riječima, dodatni motiv igračima je sjajna publika u Mejdanu.

Haris Begić, najnoviji član rukometne reprezentacije BiH, istakao je da je njegov prvi utisak sjajan, naglasivši da je impresioniran momcima u timu.

“Očekujem debi u najboljem svjetlu” poručio je Begić, koji će igrati lijevo krilo tima.

Marko Panić, desni bek ovog tima, istakao je da je teško zaboraviti gostoljubivost Tuzlaka na prethodnoj utakmici.

“Mi smo favoriti u predstojećoj utakmici, ekipu Slovačke smo izanalizirali i dobro smo se spremili”, kazao je Panić, poručivši da će sutra svaki igrač ostaviti srce na terenu i dati svoj maksimum.

Na sutrašnjoj utakmici rukometaši će nastupiti u novoj opremi bosanskohercegovačkog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada, a danas je potpisan ugovor rukometne reprezentacije BiH sa jedinom firmom sportske opreme u BiH Haad Sport.

Najavljeno je i otvaranje prvog fan shopa rukometne reprezentacije BiH u petak u 13 sati u Ložioničkoj ulici u Sarajevu.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*