Delegacija Vlade Republike Srbije doputovala u Sarajevo

Delegacija Vlade Republike Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem doputovala je u Sarajevo, gdje će prisustvovati zajedničkoj sjednici Vijeća ministara Vlada BiH i Srbije koja će biti održana sutra.

Delegacija Vlade Republike Srbije je doputovala specijalnim letom uz visoke mjere osiguranja koje su poduzete zarad ove posjete.

Podsjećamo, FUP je angažovan kao član pododbora za sigurnost tokom posjete delegacije Vlade Republike Srbije glavnom gradu BiH.

Inače, na sjednici će se između ostalog, razgovarati o unapređenju ekonomskih odnosa, boljoj saradnji u oblastima održivog razvoja i zaštite okoliša, te saradnji u oblastima namjenske industrije, mladih i sporta.

Početak zajedničke sjednice Vijeća ministara i Vlade Srbije zakazan je za sutra u 10.00 sati, a za 13.00 potpisivanje sporazuma i izjave novinarima u zgradi zajedničkih institucija BiH.

Jedna od tema je i izgradnja pruge Sarajevo – Beograd, a kako je kazao predsjedvajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predviđeno je potpisivanje četiri sporazuma.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*