Krpić u sumraku donio trijumf Slobodi protiv Čelika

Fudbaleri Slobode su u revanš susretu osmine finala Kupa BiH slavili (2:1) protiv Čelika. S obzirom na remi (1:1) u prvoj utakmici Tuzlaci su ostvarili plasman u četvrtfinale.

Sloboda je došla u vodstvo već u desetoj minuti utakmice, a precizan je bio Zajko Zeba koji je matirao Adilovića šutem sa 20-ak metara.

Deset minuta poslije pokušaj Bajraktarevića odlazi pored desne stative gola Pirića da bi u 26. minuti susreta Mahir Karić je dobro prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, ali Vernes Selimović šutira direktno u Kenana Pirića.

Svega minutu kasnije gosti su izjednačili. Nakon slobodnog udarca sa desne strane lopta dolazi do mladog Popovića koji matira Pirića.

U 44. minuti susreta Sarić vraća povratnu loptu za Zebu koji šutira, ali je izblokiran nakon čega ponovo šutira Sarić, ali bez promjene rezultata.

Svega dvije minute u drugom dijelu bile su potrebne domaćima da zaprijete golu Adilovića. Kostić primio loptu iskosa sa desne strane i šutirao makazicama u donji desni ugao Adilovića, ali je golman Čelika odbranio. U nastavku akcije šutirao Krpić, ali pogodio samo vanjski dio mreže.

Četiri minute poslije pokušaj Bajraktarevića završava direktno u rukama Pirića da bi u 55. Sarić šutirao iskosa sa desne strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Nakon tačno sat vremena igre Kostić šutira sa 30 metara, ali pravo u golmana da bi deset minuta kasnije Ordagić ubacio u sredinu, a Krpić sa pet metara promašuje fenomenalnu priliku.

U 76. minuti susreta Efendić centrirao sa desen strane, a Krpić pogađa prečku, a četiri minute poslije Krpić ponovo šutira glavom pored gola da bi pretposljednju šansu na utakmici imao ponovo Krpić, ali je nakon kornera Mehidića šutirao pored gola.

U posljednjoj šansi na utakmici domaći dolaze do trijumfa i plasmana u četvrtfinale. Nakon jedne dubinske lopte Mehmedagić je prebacio do Krpića koji neometan matira Adilovića za pobjedu Tuzlaka.

Sloboda-Čelik 2:1 (1:1) (Zeba 10’, Krpić 89’; Popović 27’)

Stadion: Tušanj; Gledatelja: 1000; Sudija: Bjelica Vladimir; Žuti kartoni: Čolić, Popović, Bučan (Čelik)

SLOBODA: Pirić, Kostić, Škahić (od 56. Veselinović), Efendić, Zeba (od 69. Kiso), Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Mehidić, Ahmetović (od 46. Krpić).

ČELIK: Adilović, Bajraktarević (od 64. Pezer), Karić, Dedić (od 74. Bučan), Selimović (od 66. Salčinović), Kojić, Popović, Bureković, Hećo, Jusić, Čolić.

(SCsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*