Vijeće ministara BiH o imenovanju direktora SIPA-e

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo imenovati Pericu Stanića za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić predložio je Pericu Stanića, koji je bio na trećem mjestu rang liste kandidata.

Prvi na rang listi bio je: Tomislav Mirosavić (86,11 bodova), a nakon njega slijede Davor Vidović (84,44 boda), Perica Stanić (82,22 boda), Slobodan Nikić (81,11 bodova) i Relja Kovač (62,77 bodova).

Na dnevnom redu sjednice je prijedlog rješenja o imenovanju direktora SIPA-e, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Pred ministrima će se naći i prijedlog rješenja o imenovanju direktora Agencije za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju BiH i prijedlozi rješenja o imenovanju zamjenika direktora Agencije.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o preduzetim aktivnostima u vezi sa prijedlogom za imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, sa rang listom uspješnih kandidata.

Vijeće ministara BiH razmatraće i izvještaj o provedenom postupku po javnom oglasu za izbor i imenovanje zamjenika direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine.

Biće riječi i o informaciji o potrebnim pripremama za prve sastanke zajedničkih tijela Bosne i Hercegovine i Evropske unije u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*