risvica,010503 drzavna granica u risvici pokraj kumrovca gdje je moguce ilegalno prijeci u sloveniju snimio krunoslav pavlina -pok-

Ako Njemačka zatvori granice, zatvoriće ih i Hrvatska

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić poručio je da će Hrvatska zaustaviti prihvat izbjeglica ako bude stopiran njihov prolaz na ruti prema Njemačkoj.

On je na konferenciji za novinare u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu potvrdio da je na tranzitnoj, izbjegličkoj ruti jučer zabilježen višesatni zastoj od 16 do 23.30 sati zbog nenajavljene odluke austrijskog štaba koji upravlja trenutnom izbjegličkom krizom.

“Prolaz izbjeglica sada teče bez problema, a Njemačka i dalje prima oko 6.500 izbjeglica dnevno. Kroz Hrvatsku je do sada prošlo 405.530 izbjeglica”, rekao je Ostojić.

Ostojić je ponovio da je izbjegličkom rutom kroz Hrvatsku prošao i osumnjičeni za učestvovanje u terorističkom napadu u Parizu, s pasošem koji je osvanuo u medijima, što je ocijenio neprimjerenim, jer se time ugrožava istraga, prenose hrvatski mediji.

On je dodao da hrvatska policija o osumnjičenom, u vrijeme njegovog prolaska kroz Hrvatsku, nije imala podatke koji bi ukazivali da je riječ o sumnjivom licu, te podsjetio da je ista osoba, nakon Hrvatske, ušla u Mađarsku i da je prošla kroz još dvije zemlje šengenske zone.

“Od početka govorim da se među izbjeglicama može naći lice koje koristi izbjeglički talas, ali ljudi bježe i od terora koji se dogodio u Parizu. Jasno treba razlikovati kriminalce teroriste od onih koji bježe od rata”, rekao je Ostojić.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*