Pucnjava i eksplozije u Parizu: Četiri osobe ubijene, žena se raznijela eksplozivom

Najmanje trojica policajaca ranjeni su rano jutros u sukobu sa osobama osumnjičenim za učešće u terorističkim napadima prošlog petka u Parizu, javlja Anadolu Agency (AA).

Le Monde i drugi francuski mediji pišu kako su tri osobe mrtve, uključujući ženu koja se raznijela eksplozivnim pojasom. Dvije su osobe uhapšene, izvještava France-Presse.

Još uvijek se ne zna kakva je sudbina Abdel-Hamida Abaaouda, Salaha Abdeslama i neimenovanog “devetog napadača”. Podsjećamo, 28-godišnji Abaaoud smatra se “mozgom” terorističkih napada koji su u petak odnijeli 129 života u Parizu, a dosada se mislilo da je u Siriji.

Rano jutros francuska policija započela je akciju u sjevernom dijelu Pariza, u Saint Denisu. Kako navode policijski izvori, cilj akcije je hapšenje osoba osumnjičenih za učešće u napadima u Parizu prošlog petka.

Tokom akcije došlo je do oružanog sukoba između policije i grupe neidentifikovanih osoba. U tom dijelu glavnog grada Francuske odjekuju pucnji i eksplozije.

U terorističkom napadu 13. novembra u Parizu ubijeno je 129, a ranjene su 352 osobe. U napadima na šest lokacija poginulo je i sedam napadača. Odgovornost za napad preuzeo je ISIL.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*