Započeta istraga o kupovini Dodikove vile na Dedinju

Tužilaštvo BiH danas je zvanično započelo istragu u vezi s prijavom zbog nezakonitosti u vezi sa kupovinom vile Milorada Dodika u Beogradu.

Prema saznanjima iz izvora bliskih vrhu vlasti Republike Srpske, Tužilaštvo je u ponedjeljak donijelo Naredbu o sprovođenju istrage.

Naredba je donesena nakon saslušanja Slobodana Pavlovića, vlasnika “Pavlović banke” koji je prije nekoliko dana došao samoinicijativno u Tužilaštvo BiH da da izjavu, ali mu je rečeno da će biti saslušan 14. decembra.

Dodik je platio vilu 750.000 evra, navodi Slobodan Vasković u svom blogu i dodaje da je Dodik 14.05.2007. godine, preko “Pavlović banke”, taj novac prebacio na račun Komercijalne banke u Beogradu, koja je i bila vlasnik vile na Dedinju.

Dodik je tada tvrdio da je podigao kredit od “Pavlović banke” kako bi platio vilu, ali se ispostavilo da je kredit uzeo tek godinu kasnije –  27.06.2008. godine, kada je on odobren. (Ove dokumente objavio je SDS, kao i uplatnice iz kojih je vidljivo da su rate Dodikovog kredita uplaćivali radnici “Pavlović banke”).

Dodik tvrdi da je sve regularno, ali datumi su neumoljivi i činjenica je da je kešom platio vilu, a tek godinu kasnije sve pokušao “pokriti” kreditom.

Dodik je vilu izdao pod zakup i to 31.01.2008. godine.

Istraga bi trebalo da otkrije i da li je Slobodanu Pavloviću kao kontrauslugu za plaćanje vile na Dedinju, IRB Republike Srpske dala  kredit od pet miliona KM njegovoj firmi “Aqua city”, za izgradnju vodenog grada.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*