Prikupljeni novac može biti uplaćen samo u Trezor BiH

Ministarstvo finansija i trezora BiH odgovorilo je Ministarstvu vanjskih poslova BiH (MVP) da novac prikupljen kao pomoć poplavljenima u BiH može biti uplaćen samo u Trezor BiH, a nikako nižim nivoima vlasti, odnosno FBiH, sve dok Vijeće ministara BiH ne donese odluku o tome.

Naime, kako su “Nezavisne novine” objavile, MVP BiH posredovao je u otvaranju PayPal računa FBiH pri Ambasadi BiH u Washingtonu i pored jasne instrukcije Ministarstva finansija i trezora BiH da se novac u diplomatsko-konzularnim predstavništvima prikuplja i uplaćuje samo u Trezor BiH, odakle će nakon procjene štete i uz odluke Vijeća ministara BiH biti raspodijeljen RS i FBiH.

U MVP-u BiH su rekli da su posredovali u otvaranju PayPal naloga pri Ambasadi u Washingtonu, ali da je to ponuđeno i premijerima RS, FBiH i gradonačelniku Brčko distrikta BiH.

“Jedino je premijer FBiH Nermin Nikšić odgovorio na navedeni dopis i tražio posredovanje MVP-a BiH u otvaranju PayPal računa FBiH pri Ambasadi BiH u Washingtonu, što je od strane MVP BiH i urađeno”, rekli su u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*