Čauševiću mjesec dana pritvora

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje u predmetu Kemal Čaušević i drugi kojim se osumnjičenima Kemalu Čauševiću, Zdravku Cvjetinoviću, Anesu Sadikoviću, Janku Jovanoviću, Milanku Nikiću, Miroslavu Kragulju, Zoranu Cvjetinoviću, Enisi Imširović i Jusufu Ćosoviću određuje jednomjesečni pritvor.

Pritvor u odnosu na osumnjičene Kemala Čauševića, Zdravka Cvjetinovića, Janka Jovanovića, Milanka Nikića, Miroslava Kragulja, Zorana Cvjetinovića, Enisu Imširović i Jusufa Ćosovića može trajati do 18. jula 2014. godine, a u odnosu na osumnjičenog Anesa Sadikovića do 19. jula 2014. godine.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koje se terete, te je u odnosu na sve osumnjičene odredio pritvor zbog osnovane bojazni koja ukazuje da će osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

U odnosu na osumnjičene Zdravka Cvjetinovića, Jovana Jankovića i Zorana Cvjetinovića, Sud je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva. U odnosu na osumnjičenog Anesa Sadikovića, Sud je odredio pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Kemal Čaušević, Zdravko Cvjetinović, Anes Sadiković, Janko Jovanović, Milanko Nikić, Miroslav Kragulj, Zoran Cvjetinović, Enisa Imširović i Jusuf Ćosović osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te krivičnim djelom stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, krivičnim djelom pranje novca i drugim krivičnim djelima, saopćio je Sud BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.