Aktivnosti za poboljšanje zakonskog okvira u oblasti taksi prijevoza

U Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona upriličen je sastanak sa predstavnicima Udruženja taksi prijevoznika sa područja grada Tuzla.

Sastanku je prisustvovao ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić, pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović, stručni savjetnik za saobraćaj Bilal Tulumović te predstavnici taksi prijevoznika sa područja grada Tuzla Anto Krešić, Hakija Jaganjac, Nermin Sinanović i Almir Kovačević.

Sastanak su inicirali predstavnici taksi prijevoznika kako bi definisali aktivnosti i rokove vezane za obavezno zakonsko polaganje ispita za taksi vozačete se informisali o planiranim izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području TK koje Ministarstvo planira načiniti u saradnji sa svim zainteresovanim akterima.

Predstavnici Ministarstva ovom su prilikom istaknuli da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti na stvaranju neophodnih pretpostavki kako bi se taksi prijevoznicima omogućio lakši i efikasniji rad, odnosno eliminisao nelegalan rad u oblasti taksi prijevoza na području Tuzle i Tuzlanskog kantona.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*