Gimnastički klub Tuzla na Turniru prijateljstva u sportskoj gimnastici – Sarajevo 2016

U nedjelju je Gimnastički klub Bosna bio organizator i domaćin Kupa gradova BiH. Takmičenje se održalo pod nazivom Turnir prijateljsta. Bilo je zadovoljstvo prisustvovati gimnastičkim umijećima djevojčica i dječaka iz Tuzle, Zenice i Sarajeva.

Oko 70 takmičarki, takmičara zajedno sa svojim roditeljima i trenerima uživali su u prelijepom druženju, sklapanju novih prijateljstava i razmijeni iskustava. Turnir je otvorila predsjednica UO GSFBIH gosp. Hidajeta Glavinić naglašavajući da je sportska gimnastika u uzlaznoj putanji razvoja što potvrđuje ova prepuna dvorana FIS -a kao i rezultati koji potvrđuju kvalitet ove djece. Predsjednica Federalnog saveza posebno se zahvalila Mersadu Čuljeviću, Almiru Atikoviću, Muhamedu Tabakoviću, Adamiru Raščiću kao i ostalim trenerima iz Tuzle, Zenice i Sarajeva.

Gosti iz Tuzle i Zenice su nakon takmičenja otišli u obilazak grada i Baščarsije. Zajedničko druženje i nakon takmičenja je bila prilika za dogovor o narednim aktivnostima. Predsjednica Federalnog GSBiH g-đa Hidajeta Glavinić je naglasila da su sva djeca zaslužila zlatne medalje jer se nalaze na putu razvoja zdrave ličnosti a roditeljima se zahvalila što traju na putu ostvarenja dječijih snova, ciljeva i ambicija.

(RTV7/Gimnastički klub Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*