Gradsko vijeće Tuzla usvojilo dnevni red sjednice

U toku je sjednica Gradskog vijeća na kojoj je dnevni red usvojen iza 14,00 sati.

Višesatno zasjedanje je praćeno brojnim izlascima i smjenjivanjem opozicije i pozicije pred govornicom GV Tuzla. Replike, ispravke krivih navoda, diskusije, ali nikako jedinstven stav vijećnika oko usvajanja dnevnog reda, u najkraćem su rezime zasjedanja.

Opozicione stranke; SDA, SBB, HDZ BiH, Tuzlanska alternativa i Narodna stranka Radom za boljitak su tražile da se u dnevni red sjednice uvrsti  inicijativa odnosno, da Komisija za statutarna pitanja  utvrdi da li su akti doneseni na  21. sjednici Gradskog vijeća  Tuzla zakonski. Opozicione stranke sumnjaju da je bio kvorum.  Ova inicijativa nije usvojena u dnevni red današnje sjednice,  jer su prethodno  izneseni  i zaključci vladajućih stranaka SDP-a, BOSS-a  i nezavisnih vijećnika prema kojem su vijećnici imali kvorum prilikom donošenja  zaključaka na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Dnevni red današnjeg zasjedanja je usvojen iza 14,00 sati.

Vijeće bi se danas trebalo izjasniti o 18 tačaka dnevnog reda. Medju njima su informacija o  realizaciji kapitalnih projekata za 2015. godinu, odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom Udruženju građana “Fukare”, Fondaciji tuzlanske zajednice, kao i  odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poslovnih prostorija sa tekstom javnog oglasa.

Gradsko vijeće Tuzla se danas pridružilo obilježavanju Dana bijelih traka, u znak sjećanja na ubijene civile, građane nesrpske nacionalnosti Prijedora, koji su 31. maja 1992.godine morali nositi bijelu traku.

( RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*