Pozorište mladih Tuzle domaćin ˝Plamena mira˝

Pozorište mladih Tuzle nedavno je predstavljalo BiH u Njemačkoj na manifestaciji kojom se u Evropi obilježava stogodišnjica od početka Prvog svjetskog rata, a koju organizuje Ahenska mreža za humanitarnu pomoć i interkulturalni mirovni rad. 43. i 44. izvedbu predstave ˝Udjelite sirotinji˝ u Ahenu izvela je najmlađa glumačka postava do sada, koja je kod publike izazvala burne emocije.

Boravak u Ahenu rezultirao je i daljim aktivnostima Pozorišta mladih tokom obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Riječ je o projektu ˝Plamen mira˝ kojim je predviđeno da 28. jula u Sarajevu 30 sportista zapali plamen mira i narednih 56 dana plamen trčeći pronese kroz 56 gradova. Pozorište mladih, u saradnji sa općinom Tuzla, domaćin je sportistima 4. i 5. avgusta u Tuzli.

Plamen mira iz Tuzle nastavit će svoj put da bi 21. Septembra, na Svjetski dan mira, stigao u Ahen gdje će biti otvoren festival ˝Bina mira˝. Na ovom festivalu Pozorište mladih će ponovo učestvovati sa jednom od svojih predstava.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.