Prijem za najuspješnije učenike, studente i sportiste kod načelnika Općine Tuzla

Načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović, organizovao je prijem za učenike i studente koji su ostvarili pravo na nagradu Općine Tuzla za ostvaren nadprosječan uspjeh u prethodnoj godini.

Nagrade su dodijeljene učenicima i studentima koji su proglašeni učenicima generacije, zatim studentima čiji je prosjek ocjena najmanje 9,5, kao i učenicima i studentima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima, u oblasti nauke, kulture, umjetnosti i drugim oblastima, te učenicima i studentima koji su odlukom Sportskog saveza općine Tuzla proglašeni za najuspješnijeg sportistu u svojoj kategoriji. Ukupno je obuhvaćeno 56 učenika i studenata.

Učenicima koji su proglašeni učenicima generacije , dodijeljena je mjesečna nagrada u iznosu od 70 KM , što iznosi ukupno 700 maraka po učeniku. Studentima koji su ostvarili prosjek od najmanje 9.5 kao i učenicima i studentima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima , dodijeljena je nagrada pd 100 KM mjesečno, što iznosi 1000 KM po učeniku, odnosno studentu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.