Imamo recept za domaće piškote sto puta bolje od kupovnih

Datum:

Najčešće ih koristimo za tiramisu ili razne torte, ali piškote su prefin keksić koji se može jesti samostalno. U nastavku pronađite najlakši i najbrži recept za domaće piškote

Priprema je brza i laka, a ovaj recept bit će vam dokaz da puno toga možemo pripremiti kod kuće, bez dodatnih troškova. 

Domaće piškote – sastojci:

  • 2 jaja
  • 6 dag šećera
  • 5 dag oštrog brašna
  • 3 dag škrobnog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala žličica praška za pecivo

Domaće piškote – priprema:

  1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Tucite žumanjke dok se ne zapjene pa polako dodajte polovicu pripremljene količine šećera (3 dag) i vanillin šećer.
  2. Mikserom tucite bjelanjke dok ne očvrsnu i počnu se iz pjene pretvarati u snijeg. Nastavite tući i pritom u nekoliko navrata dodajte drugu polovicu šećera (3 dag). Naposljetku ćete dobiti čvrst snijeg.
  3. Snijeg polako umiješajte u žumanjke. Povežite oštro i škrobno brašno te prašak za pecivo u jednoj zdjeli pa kroz sito prosijte na smjesu žumanjaka i snijega. Polako povežite sve sastojke laganim miješanjem.
  4. Obložite protvan za pečenje masnim papirom. Pripremite vrećicu za ukrašavanje kolača (silikonsku ili jednokratnu), a ako je nemate, možete iskoristiti običnu vrećicu za zamrzavanje kojoj ćete odrezati jedan vrh. Rupa na vrhu ne treba biti šira od vrha vašeg palca.
  5. Ubacite pripremljenu smjesu u vrećicu pa pomoću nje oblikujte piškote. Sami odaberite kakve će veličine biti vaše piškote, ali vodite računa o tome da ostavite dovoljno prostora između svake jer će tijekom pečenja narasti i raširiti se.
  6. Stavite protvan u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pecite dok piškote ne postanu zlatnožute, 10-ak minuta. Kada izađu iz pećnice, na dodir će još biti malo mekane, ali nakon hlađenja će se stvrdnuti i postati prhke baš kao i kupovne piškote.

Savjet: Tople piškote možete uvaljati u kristal-šećer ili pak pričekati da se ohlade pa ih posipati šećerom u prahu, kakaom ili otopljenom čokoladom.

Piškote možete poslužiti i s domaćom kremom od pistacijekremom od vanilije ili pak s domaćom karamelom. 

Ako tražite još ideja za kekse, kolače, jednostavne torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

Domaće čoko-praline: Recept za savršene čokoladne zalogaje

Ako voliš čokoladu, onda će te ove domaće čoko-praline oduševiti! Jednostavne...

Recept za bijelu bajaderu – savršena kombinacija oraha i bijele čokolade

Bijela bajadera je odličan izbor za sve ljubitelje kremastih,...

Kako napraviti najukusniju topu: Simbol domaće atmosfere i zajedničkih trenutaka za stolom

Topa je tradicionalno jelo koje potiče iz osmanske kuhinje...

Okus je tako raskošan, a priprema laka: Imamo recept za mađarski Rigojanči kolač

Ako tražite ideju za kolač koji će zasigurno sve...