Jadro oblatne

Datum:

Savršena kombinacija bijele i tamne čokolade, mlijeka u prahu i hrskavih oblatni – desert koji se topi u ustima.

Priprema je jednostavna, a rezultat je raskošna poslastica koja će oduševiti sve sladokusce. Idealne su za praznike, rođendane ili kad poželite nešto slatko bez pečenja.

Sastojci:

200 ml mlijeka

150 ml ulja

300 g šećera

250 g margarina

150 g mlijeka u prahu

200 g čokolade za kuvanje

200 g bijele čokolade

200 g oblatni

Priprema:

U šerpi uz miješanje zagrijavajte mlijeko, ulje, šećer i margarin. Kada zakipi smaknite s vatre, dodajte mlijeko u prahu i dobro izmiješajte. Na pari otopite čokoladu za kuvanje, pa nakon nje i bijelu čokoladu. Smjesu s mlijekom u prahu podijelite na dva jednaka dijela. U prvi dio dodajte otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi otopljenu bijelu čokoladu. I tamnu i svijetlu kremu podijelite na dva jednaka dijela. Na list oblatne, njegovu hrapavu stranu, nanesite dio svijetle kreme, lijepo je rasporedite, pa prekrijte drugim listom oblatne. Na njega nanesite tamnu kremu, a postupak ponavljajte dok imate materijala, te završite listom oblatne koji će hrapavom stranom biti okrenut prema dolje. Sve poklopite teškim predmetom i ostavite preko noći na hladnom da se stisne.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Recept za čokoladne kocke koje se tope u ustima

Ako nemate puno vremena, a ni puno sastojaka, ali...

Stari domaći recept za “čudo u tegli”: Ovo će vam pojačati imunitet tokom zime, a lako se priprema

Kiseli kupus u tegli je zdrav, dugotrajan i potpuno...

Prilog ručku koji svi obožavaju: Recept za savršeni i autentični tzatziki umak

Grčka kuhinja je poznata po svojim svježim i ukusnim...

Napravite lisnate kiflice kod kuće: Isprobajte recept za savršeno mekano pecivo

Ako želite pripremiti ukusne domaće lisnate kiflice koje su...