Kremaste gljive sa bijelim lukom

Datum:

Gljive i bijeli luk su zaista božanstvena kombinacija i mogu biti sjajan prilog uz neko lakše meso, piletinu ili puretinu. Ovaj prilog možete poslužiti i uz rižu, ali i kao umak za tjesteninu. Zaista je mnoštvo mogućnosti.

Ova divne kremaste gljive se veoma lako i brzo pripremaju, a originalni recept možete pronaći na Lovefoodies blogu.

Potrebni sasojci:

  • 225 g cijelih šampinjona
  • 2 čehna sitno sjeckanog bijelog luka
  • 2 kašike krem sira
  • 1 kašičica suhih začina (peršun, majčina dušica)
  • So, biber
  • Maslinovo ulje

Tavu stavite na šporet, sipajte ulje i ostavite da se zagrije zatim dodajte gljive i bijeli luk pa ostavite da se lagano krčkaju dok ne omekšaju. Na samom kraju kad su omekšale i većina vode je isparila dodajte krem sir i začine.

Promiješajte i servirajte dok je toplo.

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

Ideja za iftar: Napravite nešto drugačiju piletinu s bademima, laganu supu i osvježavajuću salatu

Ramazan je idealno vrijeme za ponovno povezivanje s hranom...

Crispy piletina – recept za jednostavno jelo bogatog ukusa

Za ljubitelje hrskave, sočne piletine s bogatim začinima, crispy...

Lava kolač – recept za ukusnu i jednostavnu poslasticu

Donosimo recept za ukusan i jednostavan lava kolač Potrebni sastojci: •...

Domaće čoko-praline: Recept za savršene čokoladne zalogaje

Ako voliš čokoladu, onda će te ove domaće čoko-praline oduševiti! Jednostavne...