Ljuske bijelog luka nemojte bacati, evo kako vam mogu biti od koristi

Datum:

Oguljene ljuske bijelog luka ne biste trebali bacati jer vam i one mogu biti od koristi za pripremanje dodataka jelu.

Britanski kuhar Alessandro, koji je na društvenim mrežama poznat kao Spicy Moustache, u jednom snimku je uzeo veću količinu bijelog i crnog luka. Naravno, vi ne morate koristiti oboje.

Nakon što opere njihove ljuske i osuši ih, stavlja ih na pleh i peče otprilike pet minuta na 160 stepeni. Kada postanu hrskave, Alessandro ih melje u fini prah, dodajući sol, papar, papriku i čili.

Naveo je da je ova mješavina začina idealna za pomfrit. On također navodi da s ljuskama možete pomiješati i mediteransko bilje, kopar i slično.

Ljuske bijelog luka možete iskoristiti i za još jednu stvar. Pomiješajte ih sa začinima, povrćem i kostima koje su ostale od mesa. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko sati, procijedite i dobit ćete domaći temeljac koji je savršen za supe i variva.

Izvorklix.ba

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

Gradsko vijeće Tuzla: Rješenje problema javnog prevoza u Tuzli

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, vijećnici su primili...

Usvojen prijedlog gradonačelnika na Gradskom Vijeću Tuzla: „Tuzla rješava – javni prijevoz za sve!“

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvojene Odluka o utvrđivanju...

Požari u Tučepima i Podgori, policija pozvala građane da prijave sumnjive osobe

Požari koji su danas poslijepodne izbili na dva mjesta...

Državljanin BiH za kojim je raspisana tjeralica uhićen u Crnoj Gori

Policija u Budvi uhitila je državljanina BiH čiji su...