Jedan od čestih problema u našim krajevima su pijesak ili kamen u bubrezima i žuči.
Ovaj problem najčešće nastaje zbog kvaliteta vode i načina ishrane. Ako želite izbjeći teške i invazivne metode konvencionalne medicine, isprobajte ovaj provjereni narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.
Narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenaca iz organizma
Sastojci:
- 250 g šećera u prahu,
- 0,25 l maslinovog ekstra djevičanskog ulja,
- 250 g limuna s korom,
- 250 g korijena peršuna (mljevenog),
- 250 g meda
- (ili jednake količine svih sastojaka).
Način pripreme i upotrebe:
Limun dobro operite, a ako je prskan, očistite ga od hemikalija. Nakon što limun očistite, isjecite ga na komadiće i što sitnije sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini. Korijen peršuna ogulite, isjecite na komadiće i sameljite na isti način kao limun. Sve sastojke pomiješajte i dodajte med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Miješajte dok masa ne postane potpuno ujednačena.
Za probleme s kamencima u bubrezima i žuči uzimajte jednu supenu kašiku smjese ujutro na prazan stomak i uvečer prije spavanja. Smjesu čuvajte u frižideru, u staklenoj tegli, jer je kvarljiva.
Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamencem u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Kada potrošite prvu, napravite novu, jer je smjesa kvarljiva i priprema se po mjeri od 250 g za svaki sastojak). Smjesa je osmišljena i isprobana za otapanje kamenčića i vrlo je djelotvorna.
Prijatnog je ukusa, a njen sastav je zdrav i za druge namjene, pa je mogu koristiti i ostali ukućani zajedno s osobom koja ima kamen u organizmu. Važno je napomenuti da tokom korištenja ove terapije treba piti što veće količine tečnosti, najbolje vode.