Ne može ukusnije: Napravite Monte Cristo sendvič i uživajte u doručku

Datum:

Sendvič je omiljena hrana brojnih, a često složimo jedan kada idemo na posao ili uz šoljicu kafe za doručak.

Donosimo vam recept za jedan od najpoznatijih i najukusnijih sendviča na svijetu, koji će vas zasigurno držati sitima dok ne bude vrijeme za ručak.

Ukusna prepečena šunka, sir i dvije kriške hljeba su sve što trebate.

Sastojci

  • 2 kriške hljeba
  • 1 kašičica majoneze
  • 1 kašičica pripremljenog senfa
  • 2 kriške šunke
  • 1 kriška sira
  • 1 veliko jaje
  • ½ šolje mlijeka

Priprema

1. Premažite majonezu s jedne strane kriške hljeba. Premažite senf s jedne strane preostale kriške hljeba.

2. Naizmjenično složite kriške šunke i sira.

3. Zatvorite sendvič preostalom kriškom hljeba, stranom s majonezom prema dolje.

4. U plitkoj posudi umutite jaje i mlijeko dok se dobro ne sjedine. Lagano namastite malu tavu na srednjoj vatri.

5. Umočite sendvič u smjesu od jaja da se obloži s obje strane.

6. Prebacite sendvič u vruću tavu i pecite dok ne porumeni sa obje strane i dok se sir ne otopi.

Poslužite vruće.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Recept za čokoladne kocke koje se tope u ustima

Ako nemate puno vremena, a ni puno sastojaka, ali...

Stari domaći recept za “čudo u tegli”: Ovo će vam pojačati imunitet tokom zime, a lako se priprema

Kiseli kupus u tegli je zdrav, dugotrajan i potpuno...

Prilog ručku koji svi obožavaju: Recept za savršeni i autentični tzatziki umak

Grčka kuhinja je poznata po svojim svježim i ukusnim...

Napravite lisnate kiflice kod kuće: Isprobajte recept za savršeno mekano pecivo

Ako želite pripremiti ukusne domaće lisnate kiflice koje su...