Pileće bijelo meso na kineski način

Datum:

Donosimo vam recept za jelo iznenađujuće lijepog i pikantnog ukusa.

Sastojci

600 g pilećeg bijelog mesa

3 mrkve

1 zelena tikvica

1 mladi luk

1 paprika

500 g šampinjona

2 kašike ulja

2 kašičice začina C (vegete)

1 kašičica bibera

1 kašičica aleve ljute paprike

1 dcl soja sosa

Za prilog:

200 g riže

1 kašičica soli

svjež peršunov list za dekoraciju

Priprema

Pileće bijelo meso isiječemo na trake i stavimo u odgovarajuću posudu u koju smo stavili dvije kašike ulja, da se prži na laganoj vatri desetak minuta. Isjeckamo mrkvu i mladi luk na kolutove, tikvicu i papriku na trake i dodamo povrće bijelom mesu da se sve zajedno dinsta. Odmah potom dodamo i oprane šampinjone isječene na listiće, nalijemo 1 dcl vode i ostavimo da se sve krčka uz povremeno miješanje oko sat vremena, dok ne ispari tečnost. Pri kraju dinstanja dodajemo začine: vegetu, biber, alevu ljutu papriku i na kraju soja sos i sve dobro promiješamo. Dinstamo još pet minuta. Kao prilog skuvamo rižu u vodi i procijedimo.  Servirati po želji ili kao na slici, tako što šoljicu od kafe napunimo rižom i izručimo na sredinu tanjira, dekorišemo peršunovim listom, a okolo izvadimo jelo.

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

Donosimo recept koji će vas vratiti u djetinstvo: Napravite domaće štrudle od smokava

Ovi keksići sa punjenjem od smokava prava su poslastica...

Puslica torta je izvrstan desert za ljubitelje pjenastog biskvita i lagane kreme

Puslica torta je desert koji se spremao za posebne...

Ukusna, hrskava i brza: Napravite savršenu pizzu u lisnatom tijestu

Ako želite pripremiti ukusnu pizzu koja je hrskava, sočna...

Recept za najsavršenije ledene kocke

Ledene kocke su uvijek dobrodošle na našim trpezama, a...