Trik za savršene pohovane tikvice bez masnoće: U smjesu dodajte ovaj sastojak

Datum:

Pohovane tikvice su popularno ljetno jelo koje se često nalazi na trpezama mnogih domaćinstava. Brzo se pripremaju, ukusne su i rado ih jedu i djeca i odrasli. Ipak, često znaju upiti previše ulja tokom prženja, zbog čega postaju masne i teške za želudac.

Kako biste to izbjegli, postoji jednostavan trik koji značajno poboljšava krajnji rezultat – dodavanje praška za pecivo u smjesu s jajima. Ova mala promjena pravi veliku razliku jer čini pohovanje laganijim, prozračnijim i smanjuje upijanje ulja tokom prženja.

Tikvice će tako ostati lijepo hrskave izvana, dok će unutrašnjost zadržati sočnost. Priprema ostaje brza i jednostavna, ali krajnji rezultat je znatno bolji.

Ovaj jednostavan i brz trik može potpuno promijeniti način na koji pripremate pohovane tikvice.

Uz minimalan trud i samo jedan dodatni sastojak, dobit ćete savršeno pohovane tikvice koje će oduševiti cijelu porodicu. Poslužite ih uz jogurt, pavlaku ili neki lagani umak i uživajte u svakom zalogaju!

IzvorKLIX.BA

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Četiri snažna zemljotresa pogodila Kamčatku, opasnost od cunamija

Četiri snažna zemljotresa pogodila su područje nedaleko od obale...

Porezna uprava “češlja” vikendice i vile nakon što su utvrdili da oko 1.000 njih u FBiH radi “na crno”

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine su 18....

Prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Kurtalića i Džananovića

Postupajući tužilac Tužilaštva TK je Općinskom sudu Tuzla stavio...

VIK Tuzla: Nekoliko ulica bez vode, u toku sanacija kvara

Ulice Damira Hadžibeganovića, Rudolfa Vikića i Admira Dedića bez...