Uz ove praktične savjete pripremite kokice kao iz kina

Datum:

Uz pomoć nekoliko jednostavnih savjeta možete pripremiti najukusnije i najhrskavije kokice poput onih koje ste probali u kinima.

Prije same pripreme bitno je koristiti umjerenu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne pa je zbog toga bitno da ne pretjerate.

Također, bitno je obratiti pažnju i na kvalitet zrna kokica. Kako biste osigurali najbolji okus preporučuje se da koristite kokice sa svježim zrnom. U dodacima poput soli i drugih začina važno je da ne pretjerate jer to uništava prirodni okus kokica.

Kokice su najukusnije kada su svježe pripremljene, pa se ne preporučuje da ih ostavljate predugo nakon kuhanja jer mogu postati presuhe i izgubiti hrskavost. Osim toga, redovno protresanje lonca tokom kuhanja pomaže da se kokice ravnomjerno rasporede i ne izgore.

Ukoliko ih spremate sa posebnim prelivom, najbolje ga je dodati nakon što se kokice ohlade jer će to osigurati njihovu hrskavost i ravnomjerno raspoređivanje preliva.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Pet pravila o uređenju za koja dizajneri interijera kažu da ih možemo prekršiti

Kada uređujemo prostor, često se oslanjamo na nepisana pravila...

Kako smanjiti opadanje kose? Ovo je par korisnih savjeta

Opadanje kose je problem s kojim se susreće veliki...

Dizajner interijera: Pet stvari koje nikad ne bih imao u stanu

Dizajner interijera Nicolas Fairford otkrio je pet uobičajenih kućanskih...

Koliko često koristite papir za pečenje: Stručnjaci upozoravaju da može biti opasan

Papir za pečenje već decenijama olakšava pripremu hrane -...