Na Ekonomskom fakultetu sutra Free Market Road Show

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, sutra, 18. aprila će se održati Free Market Road Show sa početkom u 10, 00 sati. Riječ je o jedinstvenom događaju koji promoviše liberalne ekonomske politike i koji se održava u 45 gradova širom Evrope.

Ovogodišnja centralna tema događaja je “Svijet poslije Brexita i Trumpa”. Tema se odnosi na aktuelne izazove ekonomskih i drugih politika, uvjetovane globalnim događanjima. Pored toga, na FMRS Tuzla će se govoriti o uspješnim poreznim reformama u kontekstu Bosne i Hercegovine.  “Cilj je da se identificiraju načini za reformu postojećeg poreznog sistema. Na FMRS će se i predstaviti “Poreski kalkulator”, koji građani BiH mogu koristiti kako bi izračunali koliko poreza daju državi na godišnjem nivou”, navode organizatori iz Udruženja “Multi”.

Govornici na drugom FMRS su: Richard Zundritsch, Tristan Hardy, Pieter Cleppe, Yaël Ossowski, Aleksandar Kokotović i Darjan Minov. Prisutnima će se obratiti prof.dr. Ermina Smajlović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

FMRS događaj organizuju udruženje “Multi” u suradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Asocijacijom studenata Ekonomskog fakulteta u Tuzli (ASEF), European Students For Liberty i Austrian Economic Center iz Beča.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*