Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze

U povodu Svjetskog dana multiple skleroze, Klinika za neurologiju UKC Tuzla u saradnji sa Udruženjem oboljelih o multiple skleroze TK, organizuje konferenciju za novinare.

Konferencija će se održati danas sa početkom u 11 sati, u sali za sastanke Klinike za neurologiju (četvrti sprat Plave bolnice).

Novinarima će biti prezentirane informacije o multiploj sklerozi, njenoj dijagnostici i liječenju. Učesnici konferencije za novinare biti će: prof. dr. Dževdet Smajlović, prof. dr. Mirjana Vidović, Dr Adnan Burina, dipl. medicinska sestra Alma Vuleta i predstavnik Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Medicus.

Svjetski dan multiple skleroze obilježava se zadnje srijede u mjesecu maju, u više od 67 zemalja svijeta u cilju pružanja informacija javnosti o ovoj bolesti.

Udruženje oboljelih od multuple skleroze Tuzlanskog kantona u svojim prostorijama od 16 sati, organizuje prigodan program „Život sa MS“, a povodom Svjetskog dana multiple skleroze. Cilj je podizanje svijesti građanja o ovom oboljenju, pa će tako upravo oboljeli razmijeniti mišljenja i iskustva, a predviđen je i prigodan kulturno-umjetnički program.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*