Sarajevo: Roditelji privedeni zbog smrti bebe

Roditelji četveromjesečne bebe koja je ubijena u sarajevskom naselju Švrakino Selo privedeni su u policijske prostorije, a komšije iz ulice prestravljene su viješću za koju su čuli tek jučer.

Kako javlja dopisnica Klix-a, većina komšija je uočila policijske automobile oko porodične kuće u ulici Avde Hodžića na broju 39. Niko ne želi govoriti o onome što se dogodilo. Ipak, saznajemo da para koji se sumnjiči za smrt bebe niko u komšiluku nije poznavao, s obzirom da su u kuću Muamera Deljkovića doselili prije svega nekoliko dana.

Niko nije primijetio ništa čudno u vezi sa roditeljima bebe, ali ono što su nam kazali jeste da je hitnu pomoć u subotu pozvao otac četveromjesečnog dječaka.

Po dolasku hitne pomoći ubrzo je stigla i policija, a onda je otac Eldar izveden iz kuće sa lisicama na rukama. Kako smo saznali, majka Indira u momentu događaja nije bila u kući. Navodno je bila na poslu.

Vlasnici kuće su izuzetno pogođeni smrću dječaka jer im se, kako kažu, činilo da je u njihovu kuću doselio sasvim normalan mladi bračni par.

Podsjetimo, dijete je preminulo u subotu, a tužilac je naredio obdukciju njegovog tijela koja je pokazala da je smrt nastupila nasilnim putem i to usljed teških povreda glave, kazao je za Klix.ba Hamza Žujo, vještak sudske medicine.

Privedeni roditelji su inicijala L.E., rođen 1993. godine i P.I., rođena 1994. godine, nastanjeni u Sarajevu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*