Obilježena druga godišnjica rada grupe Aktivno starenje “Dragunja”

U Mjesnoj zajednici Dragunja danas je obilježena druga godišnjica rada grupe Aktivno starenje “Dragunja”, čiji koordinator Jusuf Musić, ističe da su se ovom prilikom prisjetili početaka i svega provedenog u dvije godine uspješnog postojanja i rada. Bila je ovo prilika da se prisjete bolesnih koje su obilazili i pomagali im, ali i onih koji više nisu među njima.

Istaknute su brojne pozitivne aktivnosti među kojima je izgradnja i opremanje prostora u kojem se sastaju, nabavka opreme i provedba brojnih humanitarnih pomoći. Cilj im je okupiti osobe treže životne dobi, kako bi se družili, edukovali ih te im ukazali da imaju pomoć gradskih službi, te gradskog i kantonalnog crvenog križa.

Sedmično realizuju po jednu radionicu, te su uz pomoć švicarskog Crvenog križa obezbjeđivali repromaterijal, što je članicama pomoglo da na različitim sajmovima u proteklom periodu prezentuju svoje umijeće.

Jedna od aktivnosti koju je inicirala grupa “Aktivno starenje” Dragunja, a potpomogla humanitarna organizacija Merhamet, je punkt Narodne kuhinje gdje 16 korisnika svakog dana dobija hranu, koju dijele volonteri inicijativne grupe.

U grupi imaju oko 20 volontera, a 42-oje aktivnih članova grupe, te oko 40 pasivnijih, dok je na početku bilo samo 8 članova.  

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*