Pokušaj ubistva državne tužiteljice: Na autu Diane Kajmaković prerezane kočnice

Tužilaštvo BiH preduzelo je aktivnosti na otkrivanju lica koje je presjeklo i otkinulo kablove koji kontrolišu kočnice na automobilu Diane Kajmaković, postupajuće tužiteljice u predmetu protiv zločinačke organizacije Zijada Turkovića, javlja Srna.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je naređena sveobuhvatna policijsko-obavještajna istraga s ciljem otkrivanja i procesuiranja počinioca ovog krivičnog djela.

“Tužilaštvo BiH će biti rigorozno prema bilo kakvim pokušajima ugrožavanja bezbjednosti tužilaca ili članova njihovih porodica”, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH poručuju građanima da nastavljaju borbu protiv organizovanog kriminala u kojoj nema nedodirljivih i da ih nikakvi napadi i zastrašivanja u tome neće zaustaviti, niti će uticati na istrage i predmete na kojima se radi.

Prema navodima “Dnevnog avaza”, ispred zgrade u kojoj stanuje Kajmakovićeva u naselju Ilidža policija je obavila uviđaj, a vozilo je odvezeno na vještačenje.

Presječene kablove primijetio je suprug tužiteljice Kajmaković, koji je shvatio da kočnice ne rade kada je pokrenuo vozilo.

Tokom policijskog uviđaja Ulica Edhema Eke Džubura na Ilidži bila je potpuno blokirana.

Automobil Diane Kajmaković, koja je “potpisnica” optužnice protiv zločinačke organizacije Zijada Turkovića, i koju zbog tog predmeta čuva policija, i ranije je bio meta napada.

Kajmaković je, uprkos jutrošnjoj prijetnji, pristupila ročištu u Sudu BiH, gdje se vodi postupak protiv najveće zločinačke organizacije u BiH.

Turković je prvostepenom presudom Suda BiH osuđen na 40 godina zatvora, kao i njegov saučesnik Milenko Lakić, dok je Saša Stjepanović dobio 12 godina, Fadil Aljović pet, a Muamer Zahitović Ševrtko tri godine zatvora.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*