Danas sjednica Predsjedništva BiH

Predsjedništvo BiH trebalo bi na današnjoj sjednici razmotriti Prijedlog odluke o ratifikaciji Okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH, koji se odnosi na kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u BiH, odnosno u Republici Srpskoj, koji sprovodi Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je na dnevnom redu i Prijedlog odluke o ratifikaciji Protokola o saradnji u traženju nestalih lica između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije.

Pred članovima Predsjedništva BiH naći će se i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o grantu Trast fonda za Globalne ekološke kapacitete i Specijalnog fonda za klimatske promjene – Projekat upravljanja slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu, između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Predsjedništvo će razmotriti i Prijedlog odluke o prihvatanju Sporazuma između BiH i Crne Gore o kolokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Bit će riječi o pristupanju naše zemlje Pariskom sporazumu uz Okvirnu konvenciju UN-a o klimatskim promjenama i pozivu generalnog sekretara UN-a upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učešće na ceremoniji potpisivanja Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama u Njujorku 22. aprila.

Na dnevnom redu su i Informacija o Inicijativi NATO-a za izvođenje međunarodne vježbe otklanjanja posljedica katastrofe u BiH 2017. godine i Informacija o radu Agencije za osiguranje depozita BiH za 2015. godinu i Finansijski plan za 2016. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 14.00 sati.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*