Popravljen jedan kotao i Zenica dobija grijanje

Daljinsko grijanje stambenih i poslovnih prostora u Zenici, koje je bilo u totalnom prekidu, tokom popodnevnih i večernjih sati će se stabilizirati – saopćeno je iz kompanije ArcelorMIttal Zenica.

Nakon nekoliko pokušaja u toku protekle noći, kako navode, ‘kotao broj 2.’ u pogonu Energetika je pokrenut i njegov rad se sada polako stabilizira, radna temperatura se podiže tako da se zadovolje svi sigurnosni aspekti.

-Od početka tehničkih problema na postrojenju ovog kotla, uzrokovanih iznimno niskim vanjskim temperaturama, tehnički timovi kompanije ArcelorMittal Zenica maksimalno su angažirani na njihovom otklanjanju. Pošto su ekstremno niske temperature nastavljene i tokom protekle noći, to je umnogome otežalo i usporilo radove na otklanjanu navedenog kvara – ističu iz AMZ.

Stručni timovi ove kompanije nastavili su raditi istim intenzitetom i tražiti alternativne opcije kako bi doveli opremu u ispravno stanje, i trenutno se rade i na popravci ‘kotla broj 1.’, na kojem je uočeno ozbiljno curenje.

-Rad sa samo jednim kotlom, pod ovako niskim temperaturama, uvijek je kritičan i teško održiv. Kako smo obavještavali javnost u posljednje tri godine, stanje kotlova u pogonu Energetika se pogoršava i za poboljšanje grijanja grada ne možemo učiniti ništa bolje od alternativnog projekta na Energetici koji smo već predložili. Trenutno svi radnici kompanije ArcelorMittal Zenica shvaćaju svoju društvenu odgovornost prema građanima Zenice i čine sve što je moguće kako bi se grijanje grada što prije potpuno normaliziralo – kaže PR manager Dijana Božić-Srdanović.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*