TK Open: Na tuzlanskim borilištima više od 1.000 karatista iz devet zemalja

U organizaciji Kluba borilačkih sportova (KBS) Tuzla Sinbra danas se u Tuzli održava tradicionalni, 18. po redu internacionalni karate kup – TK Open.
Na borilištima u SKPC Mejdan učestvuje više od 1.000 takmičara iz devet zemalja.

“Ovo je lijepa prilika da se na jednom mjestu vide najboji karatisti Balkana i Evrope. Prvobitno smo planirali da se takmičenje održava dva dana, ali zbog zgusnutih takmičarskih rasporeda koje imaju ekipe iz Hrvatske i Srbije, u dogovoru sa njihovim savezima, odlučili smo da sve održimo u jednom danu, kako bi i oni bili u mogućnosti da dođu”, kazao je za Klix.ba član Organizacionog odbora 18. TK Opena Adi Selman.

Svoje sportske vještine takmičari pokazuju na osam borilišta, pod budnim okom 50 sudija.

“Takmičenje ide od dječije, preko juniorske, seniorske i kadetske konkurencije u borbama i katama. Također, pobjednici iz seniorskih kategorija radit će borbe za novčane nagrade”, pojasnio je Selman.

TK Open se održava u povodu dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i centralna je manifestacija obilježavanja 20 godina postojanja i rada sportskog kolektiva KBS Tuzla Sinbra.

U 18 godina postojanja na ovom internacionalnom karate kupu koje slovi za najprestižnije karate takmičenje u našoj zemlji učestvovalo je nekoliko desetina hiljada takmičara iz više od 40 zemalja svijeta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*