Poduzete mjere radi procesuiranja svih nezakonitosti

Tužilaštvo BiH saopćilo je danas da je vršiteljica dužnosti glavnog tužioca Gordana Tadić, zajedno sa svojim saradnicima poduzela niz mjera i aktivnosti s ciljem zaštite vladavine prava, jačanja povjerenja građana, te očuvanja stabilnosti i digniteta institucije Tužilaštva BiH.
U Tužilaštvu BiH je u toku odlučno i beskompromisno rasvjetljavanje svih eventualnih nezakonitosti koje su počinili pojedini uposlenici Tužilaštva, što “pokazuje opredijeljenost naše institucije za vladavinu prava”.

– Potpuno su neprimjereni medijski istupi pojedinaca, koji ne raspolažu informacijama o pojedinim predmetima niti znaju stanje u Tužilaštvu, da paušalnim i neutemeljenim ocjenama, kritiziraju instituciju na temelju postupaka koji se vode protiv nekoliko pojedinaca.

Tužilaštvo BiH je, dodaje se u saopćenju, stabilna institucija koju čini više od 240 uposlenika, među kojima 59 tužilaca na čelu sa v.d. glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i ima kapacitet da se suprotstavi svim nezakonitostima, pa tako i onim u vlastitim redovima, što dokazuje našu posvećenost vladavini prava a u čemu nam potporu daje Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*