Hat-trick Lendrića za pobjedu Željezničara nad Slobodom

Nogometaši Željezničara pobijedili su ekipu Slobode sa 4:2 sinoć na Grbavici, u prvom kolu Lige za prvaka BiH.

Sarajevski tim pobjedom je startao Ligu za prvaka i zadržao priključak za Zrinjskim koji je u prvom meču ovog kola također slavio pobjedu. Najzaslužniji za pobjedu Željezničara bio je najbolji strijelac ovog tima Ivan Lendrić koji je postigao tri gola.

Lendrić je prvi put zatresao mrežu Tuzlaka u 45. minuti, nakon asistencije Miroslava Stevanovića. Isti igrač je u 57. minuti, nakon dobre akcije sa Zebom, ponovo zatresao mrežu Slobode i doveo svoju ekipu u vodstvo od 2:0.

Ipak, pet minuta kasnije Zec je iskoristio grešku Kerle i savladao golmana Željezničara Kjosevskog te smanjio zaostatak svog kluba, ali je Lendrić trećim golom u 65. minuti ponovo vratio ubjedljivu prednost na stranu sarajevskog tima.

Sloboda se nije predavala i u 75. minuti preko Subića smanjila na 3:2, a konačan rezultat postavio je Stanić eurogolom u 90. minuti.

Uoči početka utakmice Željezničar je organizirao svečanost povodom otvaranja istočke tribine stadiona Grbavica, a čast da otvori tribinu pripala je legendi kluba Ivici Osimu.

(Federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*