Radionica o zaštiti prava porodica nestalih u BiH

Regionalna koordinacija udruženja porodica nestalih s područja bivše Jugoslavije danas će u Sarajevu održati radionicu pod nazivom ”Zaštita prava članova porodica nestalih osoba u BiH”.

Cilj radionice jeste da razvije komunikaciju između članova porodica nestalih osoba, Savjetodavnog – Upravnog odbora i relevantnih predstvnika Instituta za nestale osobe BiH te predstavnika drugih institucija aktivnih u procesu traženja i donošenja preporuka za efikasniju primjenu Zakona o nestalim osobama ili eventualne izmjene.

Na radionici, osim predstavnika organizacija/udruženja porodica nestalih osoba, prisustvovat će i predstavnici SO i UO Instituta za nestale osobe BiH, kancelarije za traženje nestalih sa sjedištem u Tuzli, predstavnici tužilaštva, Međunarodne komisije za nestale osobe, Ombdusmena te predstavnici lokalnih institucija uključenih u rješavanje problematike preživjelih članova porodica nestalih osoba.

Radionica je organizirana uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.
Regionalna koordinacija okuplja 18 članica, saveza/udruženja porodica nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije, saopćeno je iz te koordinacije.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*