Na poligonu “Butmir” deponovano 556 oduzetih motornih vozila

Na poligonu „Butmir“ deponovano je 556 motornih vozila koja su privremeno oduzeta od strane policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo po raznim osnovama.

Na poligonu je deponovano 317 vozila po osnovu krivičnih djela, 202 po osnovu prekršaja, 17 po sonovu carinskih prekršaja, deset vozila je napušteno, četiri su iz saobraćajnih nezgoda i šest vozila po ostalim osnovama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u toku 2016. godine, a na osnovu pravosnažnih i izvršnih rješenja Općinskog suda u Sarajevu kojima je na osnovu Zakona o prekršajima F BiH izrečena i zaštitna mjera oduzimanja predmeta upotrijebljenog za izvršenje prekršaja (motorno vozilo), putem javne licitacije prodalo trinaest vozila.

Sredstva ostvarena prodajom ovih vozila uplaćena su na Depozitni račun Kantona Sarajevo. U toku 2017. godine Kantonalni sud u Sarajevu i Općinski sud u Sarajevu, dostavili su ovom ministarstvu deset rješenja kojima su izrečene zaštitne mjere trajnog oduzimanja motornih vozila iz razloga opšte bezbjednosti, te je naloženo Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da izvrši zaštitnu mjeru
oduzimanja i prodaje vozila, a sredstva ostvarena prodajom istih uplate u odgovarajući Budžet u skladu sa
Zakonom koji uređuje pripadnost javnih prihoda.

“Napominjemo da su u toku aktivnosti oko objavljivanja oglasa za prodaju oduzetih vozila putem licitacije”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo na upit zastupnice Neire Avdibegović.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*