BiH: Oblačno, ali toplo – temperature do 25 na jugu do 30

Ujutro i prijepodne na istoku i sjeveroistoku biće pretežno oblačno još ponegdje sa kišom, a u ostalim krajevima suho uz promjenljivu oblačnost, dok će u Hercegovini biti sunčano, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Tokom dana i popodne u svim krajevima doći će do smanjenja oblačnosti uz sve više sunčanih intervala, a prema večeri i razvedravanje. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne.

U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveru od 24 do 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Sa odmicanjem dana biometeorološke prilike će se postepeno popravljati. Uz porast vrijednosti atmosferskog pritiska i više svježine, ponajviše usljed nižih temperatura, opšta slika će biti ljepša.

Tokom sunčanih perioda i dalje je obavezna zaštita od UV zračenja, a hronični bolesnici i meteoropati ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima, neovisno o tome što će se tegobe, vezane za njihove bolesti, djelimično umanjiti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*