Princ Harry i Megan Markle će se vjenčati u Windsoru u maju sljedeće godine

Kraljevska porodica će finansirati vjenčanje, uključujući uslugu, muziku, cvijeće i recepciju.

Markle je protestantkinja te će biti krštena prije vjenčanja, rečeno je iz palate. Tridesetšestogodišnja američka glumica također namjerava postati britanska građanka, na čemu će raditi u narednim godinama.

Prinčev sekretar za komunikacije Jason Knauf opisao je Windsor kao “posebno mjesto” za par, rekavši da su na tom mjestu provodili vrijeme još od jula prošle godine kada je započela njihova veza.

Dodao je da će u petak u Notthingamu zvanično objaviti zaruke.

U kapeli St. George vjenčali su se rođak princa Harryja Peter Phillips i njegova izabranica Autumn Kelly 2008. godine, kao i grof i grofica od Wessexa 1999. godine. To je bilo i mjesto služenja molitve i posvećenosti nakon što se Harryjev otac – princ od Velsa oženio vojvotkinjom od Cornwalla u Windsor Guildhallu 2005. godine.

Harry, peti po redu prijestolonasljednik, i američka glumica Meghan Markle, najavili su svoju vjeridbu u ponedjeljak.

Prinčev glasnogovornik je rekao da je to bio nevjerovatno sretan dan za par te da su ih “preplavili” podrškom iz Britanije i cijelog svijeta.

Njihova jednoipogodišnja veza započela je u julu prošle godine kada su se upoznali na “sastanku na slijepo” koji su im “namjestili” zajednički prijatelji.

Svoj prvi zajednički intervju par je dao u ponedjeljak za BBC.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*