(VIDEO) Arnaut: Za Akcioni plan za rješavanje problema Roma na području grada Tuzle više od 5 miliona KM

Protekle sedmice Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini prezentovala je u Tuzli Akcioni plan za rješavanje problema Roma na području grada Tuzle, čemu su prisustvovali svi akteri u njegovom kreiranju, te predstavnici kantonalne i gradske izvršne vlasti, predstavnici škola, institucija socijalne i zdravstvene zaštite i drugi.

Održana je i radionica za pravilno informisanje o ovom dokumentu, a mi ćemo sve detalje saznali u našem jutarnjem programu, kada smo ugostili službenika za ljudska prava u uredu OSCE-a u Tuzli, Samira Arnauta.

Bilo je riječi o prioritetnim oblastima koje obuhvata ovaj dokument, kao i o dužnostima i odgovorostima aktera. Odgovaramo i na pitanje kako su do sada radile institucije koje se bave pitanjima socijalne uključenosti i borbe protiv diskriminacije Roma, kao i koliko se danas narušavaju prava Roma?

Tuzla je jedan od prvih gradova u BiH koji je izradio ovaj akcioni plan na lokalnom nivou, a u našem jutarnjem programu smo saznali koliko je ovaj plan ambiciozan i koliko bi njegova implementacija popravila položaj Roma.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*