TUZAMK najuspješniji na prvoj karting utrci Šampionata BiH

Jučer je u organizaciji Auto 4×4 Cluba Sarajevo uz podršku KK Ilijaš održana prva karting trka Šampionata BiH. Povremeni pluskovi nisu pokvarili dobro raspoloženje takmičara i publike, tako da je trka uspješno završena sa sljedećim rezultatima:

Klasa 1a

Pobjednik u ovoj klasi je Faris Jahić koji je sezonu započeo pobjedom, odmah iza njega drugo mjesto je osvojio  Vedad Bekić, a treće mjesto zasluženo je pripalo Nadini Jahić.

Klasa 1b

Pobjednik je Melina Tučić koja je nastavila da niže dobre rezultate i u ovoj sezoni, na drugoj poziciji je završio mladi vrlo talentovani vozač Nemanja Knežević, a  postolje trečeplasiranog  popeo se Abaz Đulović.

Klasa 2a

Prvo mjesto osvojio je Amir Ajdaslić, uz mali zaostatak drugi je na cilj stigao Muhamed Bureković, a treće mjesto je pripalo je  Amini Grbo.

Klasa 2b

Pobjednik ove klase je bio Dino Mujanović ispred Nemanje Kneževića na drugom mjestu. Na trećem mjestu je završio Malik Brčanović.

Klasa III ICA

Najbolji bio Boriša Sikima,drugo mjesto je pripalo Anđeli Knežević, a na trećoj poziciji je završila Amina Grbo.

Najuspješniji klub je bio TUZAMK Tuzla sa osvojenih maksimalnih 75 bodova, drugo mjesto je pripalo KK Magnum iz Istočnog Sarajeva, a na trećem mjestu je završio klub domaćin, Auto 4×4 Club. 

 (RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*