Zbog učestalih i jakih padavina povećana opasnost od odrona

Zbog učestalih lokalnih padavina vozačima se preporučuje oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putu. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 na relaciji Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Mostar-Čitluk, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog Ramazanskog bajrama, večeras od ponoći do do ponoći 6. juna, na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*