Danas 37 stepeni, a večeras kiša: Pročitajte prognozu do petka

I danas je na snazi meteoalarm za područje cijele Bosne i Hercegovine, a upaljen je zbog vrelina. Najgore će, prema prognozi, biti na širim područjima Banje Luke, Prijedora i Višegrada.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno vedro.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Postupan porast oblačnosti tokom poslijepodneva, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može uvjetovati kišu i grmljavinu, a u večernjim satima kiša i pljuskovi su mogući i u sjevernim područjima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu i sjeveru do 37 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, porast oblačnosti može uvjetovati kratkotrajni pljusak i grmljavinu. Najviša dnevna temperatura oko 32 stepena.

Srijeda: U Bosni umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi ili slaba i povremena kiša. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 stepena.

Četvrtak: U Bosni umjereno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Hercegovini, zapadu i u centralnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 33 stepena.

Petak: U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18 na jugu do 22, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

(Radio Sarajevo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*